Bu aralar ...

Yeni bir heyecan bulduk kendimize...İstedikten sonra hiçbir şey için geç değil-miş..Zor da değilmiş , sağlam bir öğretmenim var ,  hep " İyi ki   " dediğim. Gayret ediyorum , yoruluyorum ama eğleniyorum. Yetmez mi?



Gayret etmek ile ilgili Nevzat Tarhan şöyle demiş ;Motivasyonu ve gayreti yüksek kimsenin beyninde yeni hücreler oluşur. Örneğin; bir insan vücut geliştirmeyle uğraşıyorsa, bu insanın beyninde ve vücudunda uğraştığı alanla ilgili yeni hücreler oluşur. Ama bunun için sıra dışı zorlamalar gerekir. Beynimizi belli bir konuda zorladığımız takdirde yeni bağlantılar oluşturabiliriz. Gayret bunu sağlar.
Çorak tarlanın bir tarafını sulayıp diğer tarafıyla ilgilenmediğiniz takdirde aldığınız verim tek yönlü olur. İşte insan gayreti de böyledir; hangi tarafa yönlenirse orası yemyeşil olur. Çabalamanın olmadığı yerde insan, çorak bir tarla gibi verimsiz olur. Bu sebeple gayretin insanın davranışlarını ve mutluluğunu belirleyen bir unsur olduğunu söyleyebiliriz."



Bu aralar algılarım bisiklet üzerine . Sokakta yürürken , internette gezerken vs.vs. gözüm hep seçiyor … Fotoğraflar pinterest’dan ,gönül istiyor bana ait olanları paylaşayım, onu da yaparız…
ha gayret ...


Serin serin , püfür püfür bir  haftasonu geçirmeniz dileğimle …

Yorumlar

Popüler Yayınlar